Tudi v tem času zagotavljamo zanesljivo oskrbo s pitno vodo

Sprememba cene v Mestni občini Maribor in Šentilj
1. 3. 2020
Danes je svetovni dan voda
22. 3. 2020
Sprememba cene v Mestni občini Maribor in Šentilj
1. 3. 2020
Danes je svetovni dan voda
22. 3. 2020
Prikaži vse

Tudi v tem času zagotavljamo zanesljivo oskrbo s pitno vodo


Svetovni dan vode in vse načrtovane dejavnosti smo letos primorani potisniti v ozadje. Vendar to še ne pomeni, da smo pozabili na svetovni dan vode in pomembnost zadostnih količin pitne vode! Prav sedaj je pravi čas, da se zavemo kako pomembna je ta preveč samoumevna dobrina.

Sektor oskrbe s pitno vodo sodi v kritično infrastrukturo saj moramo ne glede na kritične razmere zagotavljati 24 ur na dan skladno in varno pitno vodo. Mariborski vodovod je izvajalec bistvene javne storitve in delujemo skladno z izdelanimi načrti ter navodili, dosledno pa upoštevamo tudi navodila in priporočila pristojnih služb. Sprejeli smo več preventivnih ukrepov tako za zaščito naših zaposlenih kot tudi naših strank. Po nam znanih podatkih prenos koronavirusa preko pitne vode ni poznan vendar kljub temu izvajamo preventivne ukrepe tudi za zaščito pitne vode, ki jo distribuiramo. Zaposleni pri svojem delu striktno uporabljajo osebno zaščitno opremo. Zagotovili smo dezinfekcija sredstva in predpisali redno ter temeljito razkuževanje rok. V vodooskrbne objekte s prosto gladino (vodohrane) se vstopa samo izjemoma, vse kontrolne preglede se izvaja v vodooskrbnih objektih, kjer ni neposrednega stika s pitno vodo. S tem dodatnim ukrepom se trudimo ščitimo vodo prek različnimi morebitno škodljivimi vplivi.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (zaenkrat) nemoteno vrši vzorčenje in analize pitne vode. Vsi vzorci se jemljejo zgolj na lokacijah, kjer ni neposrednega vpliva na skladnost pitne vode.

Zavedamo se, da je oskrba s pitno vodo ena izmed ključnih dejavnosti zato svoje delo v tem kritičnem času izvajamo po najvišjih kriteriji in tako, da bo lahko sistem oskrbe s pitno vodo deloval nemoteno. Trenutno 168 zaposlenih Mariborskega vodovoda srbi, da nam iz pip teče pitna voda, ki je pomembna tudi za preprečevanje različnih obolenj. Si predstavljate, da si v tem obdobju, ko je higiena najpomembnejša, ne morete temeljito umiti rok?

Apeliramo na vas, da letos ta dan praznujemo drugače. Spomnimo se, da pitna voda ni samoumevna. Spomnimo se, da smo zato, da po ceveh priteče zadostne količine varne pitne vode, zadolženi tudi zaposleni Mariborskega vodovoda.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke