Elektronski račun

Prijazni do okolja, udobni za uporabnike, učinkoviti za podjetja

Hitro in enostavno od prejetja do plačila računa.
Po načinu dostave, se lahko odločate za E račun poslan:
racun
Prejem računov je omogočen samo v eni obliki: papirno ali elektronsko. Seveda si želimo, da bi se čim več uporabnikov odločilo za elektronsko obliko.

E-račun - poslan v spletno banko

Na prejemanje računa v elektronsko banko se lahko prijavite odjemalci Mariborskega vodovoda, ki ste komitenti banke s podporo storitve e-računov in ste hkrati uporabnik spletne oziroma elektronske banke.
Seveda lahko v primeru potrebe račun v priponki PDF iz spletne banke še vedno izpišete. Takšen prejeti račun lahko poravnate hitro in udobno z enim klikom – brez prepisovanja številk in referenc. Arhiv spletne banke vam omogoča enostaven pregled nad že poravnanimi računi in stroški. Papirne evidence so tako odveč.

E-račun poslan po elektronski pošti

V primeru, da se odločite za prejem računov po elektronski pošti, nam pošljite izpolnjeno in podpisano vlogo.
Prihodnji račun boste prejeli po elektronski pošti, v kateri bo povezava do zip datoteke, z dvema elektronsko podpisanima datotekama, v formatu XML in PDF. Datoteka v XML formatu je namenjena uvozu v vaš sistem, PDF format pa je namenjen pregledu računa (za pregled priporočamo, da imate nameščen Adobe Reader). Podrobnejša navodila za odpiranje eračunov poslanih po mailu glede na nameščen brskalnik: Navodilo-za-odpiranje-eracunov-poslanih-po-mailu.pdf .
Če želite prekiniti prejemanje računov po elektronski pošti nam pošljite vlogo za ukinitev prejemanja.

Kako se lahko prijavim na prejemanje e-računa v spletno banko?

Prijava je možna elektronsko, preko vaše spletne banke. Za prijavo poleg osebnih podatkov potrebujete še trinajstmestno sklicno številko, ki jo najdete na levi strani UPN obrazca (referenca prejemnika). Navodila za prijavo na e-račun v spletni banki se glede na banko razlikujejo. Najdete jih na spletni strani svoje banke.

Nisem uporabnik spletnega bančništva. Ali je kljub temu mogoče prejemanje e-računa?

Da. Elektronski račun lahko prejemate preko elektronske pošte. Prijavo na e-račun po elektronski pošti najdete tukaj.
Prejemanje in plačevanje računov na pametni mobilniko z uporabo storitve mBills, mBills je odlična storitev plačevanja računov z mobilnikom.
Če se naročite na prejemanje v vaš mBills račun lahko zelo enostavno plačate račun z mobilnikom in še privarčujete pri proviziji.