Direktna bremenitev

Od 17. decembra 2012 izvajamo storitve otvoritve in ukinitve direktne obremenitve (trajnikov) po pravilih SEPA (krajše SDD). SDD (trajniki) se izvajajo v skladu s splošnimi pogoji bank. V zvezi s SDD, ki jih bomo izvajali od tega dne, veljajo vsi členi v splošnih pogojih bank, ki se nanašajo na SDD. Ne glede na širša pravila v shemi SDD, bomo še naprej izvajali direktne bremenitve na predvidne dneve, kot je že ustaljena praksa.

Skladno s pravili sheme SDD vse otvoritve, spremembe in ukinitve vašega soglasja za direktno bremenitev (trajnikov) urejate z nami (ne več v vaši banki).

Otvoritev ali ukinitev direktnih bremenitev lahko uredite osebno na sedežu našega podjetja – oddelek obračuna vode v času uradnih ur. S seboj imejte osebni dokument in bančno kartico.

V primeru, da nekdo ureja otvoritev, spremembo ali ukinitev SDD (trajnika) za drugo osebo, potrebuje tudi pooblastilo tistega, za katerega ureja spremembo.

Obrazec soglasje za direktno bremenitev SEPA si lahko tudi natisnete in nam izpolnjenega prinesete osebno ali pa ga pošljete po elektronski pošti info@mb-vodovod.si

Obrazec poslan po elektronski pošti mora biti digitalno podpisan. V primeru, da urejate otvoritev direktne bremenitve za drugo osebo, nam pošljite tudi podpisano pooblastilo.

Vlogo za ukinitev direktne bremenitve ni potrebno digitalno podpisati.


Vabimo vas, da si na spodnji povezavi preberete tudi o storitvi elektronski račun, kjer lahko brezpapirno, hitro in enostavno prejmete račun v vašo spletno banko in ga s klikom, brez prepisovanja podatkov, tudi poravnate.

E-RAČUN

Za vsa morebitna vprašanja glede SDD (trajnikov) in druga vprašanja v zvezi s tem se obrnite na oddelek obračuna vode oziroma na telefonsko številko 02 320 77 00 nato pritisnite številko 2 ali na elektronski naslov obracun.vode@mb-vodovod.si.