Tudi v tem času zagotavljamo zanesljivo oskrbo s pitno vodo
18. 3. 2020
Spoštovani udeleženci natečaja!
22. 3. 2020
Tudi v tem času zagotavljamo zanesljivo oskrbo s pitno vodo
18. 3. 2020
Spoštovani udeleženci natečaja!
22. 3. 2020

Danes 22.3.2020 obeležujemo svetovni dan vode. Letos na žalost malo drugače kot prejšnja leta vendar bi kljub situaciji želeli, da se nas sliši in da ta dan ne gre mimo nas brez razmisleka o vodi. Ne bo odveč, če še enkrat povemo, da je tokratna tema »voda in podnebne spremembe«.

Vsak dan se trudimo, da z majhnimi koraki pripomoremo k varovanju okolja. Našim zaposlenim je že več kot leto na razpolago električno vozilo. V letošnjem letu smo zamenjali vse avtomate za tople napitke, v katerih ne uporabljamo plastičnih lončkov. Trudimo se strogo ločevati odpadke. Tisto, na kar pa smo najbolj ponosni, pa so naši pitniki.

Mariborski vodovod ima v upravljanju 56 pitnikov, ki jih vsako pomlad postavimo na različne lokacije. Na teh lokacijah ostanejo do jeseni. Na vsakem pitniku beležimo porabo vode in na vseh pitnikih znaša kar 224 m³. To pomeni, da naši uporabniki namesto, da bi kupovali vodo v plastenkah, raje posežejo po sveži vodi iz pitnikov.

S tem privarčujemo kar 896.000 0,25 dcl plastenk oziroma neverjetnih 18 ton plastike. Če bi to vodo natočili v 0,5 l plastenke bi naneslo to kar 448.000 plastenk oziroma 10 ton plastike.

S pitniki torej ne skrbimo le za to, da imajo uporabniki v mestu dostop do sveže pitne vode pač pa tudi pozitivno vplivamo na okolje. Zaradi nameščenih pitnikov se v okolje odloži vsaj 18 ton plastike manj. Pomislite kaj lahko danes vi storite za naše okolje? Pitna voda namreč še zdaleč ni samoumevna.

Današnji potresni sunek, ni povzročil težav pri črpanja vode. Oskrba z elektriko je na vseh 304 objektih, zato oskrba z vodo poteka nemoteno.

Ostanite doma, pazite nase in ostanite zdravi!

Najboljša voda že od leta 1901!

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke