Skupina JHMB aktivno sodelovala na kariernem sejmu

Obvestilo – uradne ure v ponedeljek 30. 10. 2023
19. 10. 2023
Mestni svet potrdil spremembo na področju čiščenja odpadnih voda
24. 11. 2023
Obvestilo – uradne ure v ponedeljek 30. 10. 2023
19. 10. 2023
Mestni svet potrdil spremembo na področju čiščenja odpadnih voda
24. 11. 2023
Prikaži vse

Skupina JHMB aktivno sodelovala na kariernem sejmu

V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja je v sredo in četrtek, 15. in 16. novembra, potekal že 8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja pod sloganom »Vesolje priložnosti«. Na sejmu so s promocijo različnih poklicev sodelovala tudi podjetja, povezana pod okriljem Javnega holdinga Maribor.

Na Kariernem sejmu, ki je letos prvič gostoval v UŠC Leona Štuklja, se je več kot 90 razstavljavcev predstavilo na 136 enotah. Organizirano ga je obiskalo 39 osnovnih šol in 12 srednjih šol iz Maribora in širše okolice; po ocenah je tako sejem v dveh dneh privabil preko 6.000 mladih, staršev, učiteljev, razstavljavcev in svetovalnih delavcev s področja karierne orientacije.

Skupina JHMB, ki ima v svojih vrstah sodelavce s široko paleto poklicev in izobrazb, je šolarjem na zanimiv način predstavila poklice, potrebne za izvajanje gospodarskih javnih služb v našem mestu in okolici. Ob razmahu sodobnih poklicev so namreč zelo pomembne prav temeljne mestne službe, ki se 24 ur na dan trudijo, da je življenje v urbanem središču kakovostno in udobno.

Obiskovalcem, ki so se ustavili na razstavnem prostoru Skupine JHMB, smo delili zaposlitvene letake, ob tem pa so z vrtenjem kolesa sreče lahko pridobili veliko zanimivih informacij in tudi praktičnih nagrad. Precej zanimanja je požel še video Čuješ, ti ločuješ, ki nagovarja k odgovornemu ravnanju in pomenu dejavnosti ravnanja z odpadki.

Med poklici Skupine JHMB, po katerih je ta čas največ povpraševanja, so denimo voznik, mehanik, elektromonter, ključavničar – varilec, vzdrževalec toplotnih naprav itd. Verjamemo, da smo jih tudi letos približali številnim nadobudnežem in jim pomagali pri odločitvi o njihovi nadaljnji karierni poti.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke