Obvestilo za javnost
6. 6. 2022
Prejeli smo priznanje za 120 let delovanja
13. 6. 2022
Obvestilo za javnost
6. 6. 2022
Prejeli smo priznanje za 120 let delovanja
13. 6. 2022

Mariborski vodovod sporoča informacije o možnostih polnjenja hišnih bazenov. Vodo za polnjenje bazenov si lahko uporabniki na sistemu, ki ga ima v upravljanju Mariborski vodovod, zagotovijo na naslednje načine:

  1. Polnjenje bazena iz lastnega priključka. V tem primeru je kot strošek obračunana vodarina po ceniku občine, v kateri se bazen polni, prav tako pa se obračuna komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini). V tem primeru prosimo uporabnike, da v oddelek obračuna vode na Mariborskem vodovodu sporočijo stanje vodomera po končanem polnjenju bazena na telefonsko številko 02/320-77-00, tipka 1.
  2. Polnjenje bazena iz hidranta. Storitev se naroči na podjetju Mariborski vodovod. Polnjenje izvede delavec Mariborskega vodovoda. Strošek, ki se v tem primeru obračuna pa je vodarina po ceniku občine, v kateri se odjem vode izvaja, komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini) in strošek storitve Mariborskega vodovoda, ki je odvisen od lokacije polnjenja. Delavec Mariborskega vodovoda pred polnjenjem obvesti oz. se posvetuje z vodjo izmene v Sektorju črpanja vode Mariborskega vodovoda (na telefonski številki 031 329 253), ki mora biti seznanjen z odjemom na sistemu. Nastavna cev se za namen polnjenja bazena preko hidranta individualnim strankam ne izdaja.
  3. Polnjenje preko gasilskih društev. Storitev se naroči pri lokalnem gasilskem društvu. Odjemna mesta, kjer gasilci točijo vodo v cisterne za prevoz vode so vnaprej določena in jih je potrebno dosledno upoštevati. Pred točenjem mora gasilec, ki bo vršil odjem, to sporočiti vodji izmene v Sektorju črpanja vode mariborskega vodovoda (na telefonsko številko 031 329 253). Strošek je v tem primeru količina vode po ceniku občine, v kateri se odjem s strani gasilcev izvaja, komunalna storitev za odvajanje vode (storitev zaračuna izvajalec javne službe za odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske odpadne vode v občini) in strošek, ki ga obračuna gasilsko društvo.

Kadar je v veljavi omejitev porabe pitne vode (npr. zaradi suše), se polnjenje bazenov ne sme izvajati nikjer na sistemu.

Voda iz bazena je opredeljena kot komunalna voda, s katero je treba ravnati v skladu z Uredbo o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Uradni list RS, št. 98/15 in 76/17). Na podlagi Uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda (Uradni list RS, št. 80/12, 98/15) pa se v ta namen plačuje tudi okoljska dajatev.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke