Centralna čistilna naprava prešla v roke Mariborskega vodovoda

Cenik Gornja Radgona 1.6.2024
1. 6. 2024
Razpis za delovno mesto »Monter I«
14. 6. 2024
Cenik Gornja Radgona 1.6.2024
1. 6. 2024
Razpis za delovno mesto »Monter I«
14. 6. 2024
Prikaži vse

Centralna čistilna naprava prešla v roke Mariborskega vodovoda

Centralna čistilna naprava (CČN) v Dogošah je danes, 11. 6. 2024, po več kot dveh desetletjih delovanja prešla v last Mestne občine Maribor in hkrati v upravljanje podjetja Mariborski vodovod iz Skupine JHMB. Ob tem mejniku sta MO Maribor in Javni holding Maribor danes izpeljala dogodek, kjer sta javnosti predstavila prevzem CČN in gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode.

Direktor Mariborskega vodovoda Miran Jug je zagotovil, da je podjetje ustrezno pripravljeno na nove naloge in bo skrbelo za nadaljnje nemoteno obratovanje naprave ter tudi njeno nadgradnjo s ciljem še višjih standardov varovanja narave. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je pojasnil, da razmišljajo tudi o možnostih izkoriščanja bioplina za energijo. Direktor JHMB Andrej Rihter pa je poudaril, da je naprava, s katero je dosedanji koncesionar upravljal kot dober gospodar, v odličnem stanju in je ponosen, da je prešla v upravljanje Mariborskega vodovoda iz Skupine JHMB.

S podelitvijo koncesije za opravljanje GJS odvajanja in čiščenja odpadne vode Mariborskemu vodovodu so Mestna občina Maribor in občine Hoče – Slivnica, Miklavž na Dravskem polju ter Duplek, priklopljene na CČN, sledile skupnemu cilju – sklenitvi celotnega vodnega kroga v okviru Skupine JHMB. Mariborski vodovod iz te skupine je že doslej upravljal pomemben del vodnega kroga, to je oskrba s pitno vodo.

Skupina JHMB izvaja večino komunalnih dejavnosti na območju omenjenih občin in je vešča ravnanja z velikimi komunalnimi sistemi. Kakovostno upravljanje vodnega kroga – od zagotavljanja pitne vode do čiščenja odpadnih voda – je ključno za vzdrževanje kakovosti življenja v mestih. Pravilno načrtovanje, delovanje in vzdrževanje vseh sistemov znotraj vodnega kroga pa so bistvenega pomena za ohranjanje okoljske trajnosti in zaščito javnega zdravja ter dobrin. Vse to so razlogi v prid enotnemu upravljanju vodnega kroga in komunalnega vodnega sistema pri enem izvajalcu.

Ob poteku koncesijske pogodbe za čiščenje odpadnih voda na CČN v Dogošah dosedanjemu koncesionarju, družbi Aquasystems, je Mariborski vodovod od te prevzel tudi skupno devet sodelavcev. Slednjim je direktor Miran Jug na današnjem dogodku zaželel dobrodošlico v novi sredini sodelavcev Mariborskega vodovoda.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke