Naziv projekta: City Water Circles (Mestni vodni krogi) – Urbani modeli sodelovanja za učinkovito rabo in ponovno uporabo vode v funkcionalnih urbanih območjih srednje Evrope s celostnim pristopom krožnega gospodarstva

Cilj: Izboljšati upravljanje funkcionalnih urbanih območij z namenom izboljšanja kvalitete življenja

Trajanje projekta: 4.2019 – 3.2022

Vodilni partner: City of Budapest, District 14, Zugló Municipality

Partnerji v projektu iz: Slovenije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Nemčije.

https://www.interreg-central.eu/CWC

Pričakovani rezultati projekta bodo transnacionalne smernice za ponovno uporabo vode, lokalne strategije za ponovno uporabo vode, baza znanja o inovativnih praksah uporabe reciklirane vode, inovacijska platforma za raziskovanje novih tehnologij in pobud za skupno reševanje problemov v povezavi s ponovno uporabo vode in demonstracijski pilotni projekt.

Pilotski projekt uporabe deževnice in prečiščene odpadne vode za proizvodnjo recikliranih gradbenih materialov v Mariboru bo demonstriral uporabnost deževnice in prečiščene vode za namene proizvodnje sekundarnih surovin za gradbene materiale. Deževnica se bo stekala v zbiralnik, prečiščena odpadna voda pa bo transportirana iz bližnje čistilne naprave.

Nastali gradbeni materiali bodo uporabni za vzdrževanje cest in oživitev degradiranih površin javnega podjetja Nigrad d.d., ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor in je koncesionar za vzdrževanje javnih cest.

Lokacija pilotnega projekta bo na območju Mestne občine Maribor, natančneje na degradirani urbani površini v Dogošah v bližini čistilne naprave, v povezavi z obratom za proizvodnjo sekundarnih surovin za gradbene materiale.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani.

Nastavitve zasebnosti so shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke