Območje Šentilja
23. 1. 2020
Območje Maribora – Poštna ulica
24. 1. 2020

Območje Maribora – Center

Mariborski vodovod obvešča porabnike pitne vode na območju mariborskega Glavnega trga, Koroške ceste do tržnice in Poštne ulice do Slomškovega trga,...


Obvestilo za javnost,

Mariborski vodovod obvešča porabnike pitne vode na območju Glavnega trga, Koroške ceste do tržnice in Poštne ulice do Slomškovega trga, da je zaradi izvedbe del, ki so sestavni del celovite prenove le-tega, v času gradnje mogoče pričakovati večkratne izpade oskrbe z pitno vodo. V kolikor bo šlo za predvidene posege bomo o izpadih obveščali preko sredstev javnega obveščanja, ter pisno z obvestili na vhodih stavb.

Zaradi starosti vodooskrbnih instalacij na tem območju je ob izpadih občasno pričakovati neprijetne pojave kot so motnost in obarvanost vode ter nabiranje odkruškov oblog vodnega kamna. V takšnih primerih svetujemo izpiranje internih instalacij istočasno na vseh pipah, pri čemer je potrebno predhodno odstraniti mrežna sita-perlatorje, tako da se poveča pretok vode. Izpiranje WC kotličkov priporočamo na koncu, ko je voda v drugih delih inštalacije ponovno bistra. Drugi ukrepi za enkrat niso potrebni.
Prosimo za razumevanje!